Steenkorven

De steen- of schanskorf is de laatste jaren bezig aan een opmars.

Ontstaan in de middeleeuwen als versterking van fortificaties en gebruikt in bergachtige gebieden als grondkering, verschijnt hij nu een groot aantal toepassingen.
Oeverbescherming, gevelbekleding, grondkeringen, erfafscheidingen en niet te vergeten oneindig veel decoratieve toepassingen in tuinaanleg.

De laatse jaren vind steeds vaker een toepassing plaats in de particuliere tuin. Als alternatief voor schutting of als decoratief element. De strakke lijnen in combinatie met de natuurlijke stenen vulling maken de steenkorven heel decoratief. Bovendien zijn ze ook nog onderhoudsvrij.

Constructie:
Een steenkorf is een bouwkundig stalen constructie. Gemaakt van verzinkt staal. Door de open constructie is alles goed waterdoorlatend. Afmetingen en vormen zijn bijna oneindig. Korven zijn meestal inklapbaar voor het transport.

Vulling:
De vulling bepaald de uitstraling van de korf. Dit kan met allerlei steensoorten doch ook met bijvoorbeeld stamhout of schelpen. Grote breukstenen geven een ruwe, robuste uitstraling terwijl grind of schelpen bijvoorbeeld een fijne strakke struktuur geven.

Fundering:
Afhankelijk van de afmeting en ondergrond kan een fundering nodig zijn. Een hoge smalle wand heeft ook een inwendige constructie met staanders in de ondergrond nodig. Een en ander wordt altijd door een van onze medewerkers ter plaatse beoordeeld. Een indicatie van het gewicht. Een schanskorf van 120x50x50 weegt ongeveer 400kg.

Contact